tirsdag 28. april 2009

STORMENES TID

Det første en merker seg med Stormenes Tid er at det er et veldig vakkert og innbydende spillebrett, hvor en kan fortape seg i Michael Menzels flotte illustrasjoner.

Men alle de detaljrike illustrasjonene gjør det ikke nødvendigvis et godt spill. Spillmekanismene er selvfølgelig mye viktigere - og her funker de veldig godt. At spillet er flott å se på er bare en bonus i denne sammenhengen.

En starter med å velge hvor en skal sette ut arbeidere for å få tak i råvarer evt. gull. Som ellers i livet er det begrensninger på råvarene - så det gjelder å være frampå for å sikre seg det en vil ha. Det er startspilleren som først får velge hva han vil ha, så følger de andre i tur og orden.

I tillegg til råvarer er det om å gjøre å skaffe seg gode og effektive håndverkere. En kan også få tak i div. kort som gir en visse fordeler i spillet.

I tillegg til arbeiderne en setter ut på brettet (til arbeid) har en 3 Byggmestere til rådighet. Disse trekkes ut av en tøypose og kan settes ut på en ledig plass på spillebrettet. Disse plassene rundt om på brettet gir diverse fordeler (alt fra seierspoeng til ekstra arbeidskraft til en ny håndverker til et fordelskort til det å være neste startspiller).

Det er en fordel å bruke litt tid på å sette seg inn i spillet. Selv om det meste er godt forklart er det en litt uvant måte å spille på. Håndverker-kortene sier egentlig alt, de forteller hvor mange av en råvare du trenger for å få 1, 2 eller 3 poeng. Da er det bare opptil spilleren å finne ut hvilke råvarekort han trenger for å få utnyttet håndverkerne sine best.


KONKLUSJON:
Dette er et jevnt og tett spill, det er trangt om plassen - særlig med 4 spillere. Men likevel aldri kjedelig, fordi en sjelden er arbeidsledig. Selv om du ikke får tak i det du ønsker deg mest, er det nok av andre ting å gjøre og satse på - som f.eks. å skaffe seg andre håndverkere. Spillet er det ofte jevnspilt og det blir sjelden store poengforskjeller på slutten.

DaHarald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar