søndag 26. april 2009

RAILROAD TYCOON

Det første som slår i mot oss med dette spillet er det enorme spillebrettet.
I motsetning til Red November passer ikke dette spillet i alles hjem eller på alles spisebord. Dette er massivt - men har likevel enkle og effektive spillmekanismer.

For det første skal en bygge jernbane. For å klare dette trenger du penger, disse får du ved å selge aksjer - og ved at jernbanen gir deg inntekter.

For det andre skal gods fraktes langs jernbanen din. Dette gjøres ved å flytte en farget godskube til en by med samme farge. For at en skal kunne gjøre dette - og få poeng for det, må en bruke sin egen jernbane-strekning. Hvis en må benytte seg av andres spor - vil også de få poeng, alt etter hvor mange strekninger som en må benytte seg av.

Hver gang det er din tur har du har flere valgmuligheter. Og det er her hemmeligheten i spillet ligger. Hvor bra jernbanen din går avhenger av hvilke valg du tar. Men, fortvil ikke ... Det er mulig å rette opp en feilslått handling neste gang det er din tur. Her gjelder det å tenke langsiktig. Det viktigste er å få til en jernbane som hele tiden gjør det mulig å frakte godskuber og dermed få utbytte i form av høyere inntekter.
Altså: du vinner ikke hvis du ikke utvider jernbanen din.

KONKLUSJON:
Dette er som sagt et spill som krever en langsiktig strategi. Med 6 spillere blir det egentlig ganske trangt på dette enorme brettet - og dermed også kamp om de rimeligste strekningene. Som oftest skulle en ha gjort flere ting på en gang - men siden det ikke er mulig - gjelder det å holde tunga rett i munnen. I tillegg varer spillet forholdvis lenge og det gjelder å holde konsentrasjonen på topp.

Alt i alt et enkelt men krevende spill.

DaHarald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar