søndag 26. april 2009

RED NOVEMBER

Dette er et stort spill i et bittelite format. I motsetning til spill som Railroad Tycoon, Tide of Iron og War of the Ring er dette spillet enkelt å ta med på tur. Det tar ikke opp store plassen i kofferten - og det kan være med fra 3 til 8 spillere.

Det er et forsåvidt omfattende regelhefte - men alt kan egentlig kokes ned til to ord: Sunn fornuft!

I spillet bekler dere rollene som gnomer på en ubåt. Hver handling du foretar det koster minst 1 minutt. Hele tiden oppstår det nye katastrofer - den ene verre enn den andre - på ubåten. Spillerne må hele tiden bekjempe disse krisene som oppstår.

Spillerne har en del hjelpemidler til rådighet - brannslukker, lensepumpe, dykkerutstyr, brukermanualer og grogg (brennevin). For hver grog gnomene tar blir de mer og mer beruset og kan tilslutt svime av. Dette kan vise seg å være livsfarlig om det oppstår en brann eller oversvømmelse i rommet de står/ligger i. Då er alt håp ute for de bevisstløse gnomene.

Men en kan ikke bare tenke på seg selv. Ofte må en hjelpe andre ut av kniper eller t.o.m. ofre seg selv for å avverge en nært forestående katastorfe.

En vinner mot spillet hvis alle klare å komme seg til mål. En annen måte å vinne på er at en slu gnom får tak i dykkerutstyr og rømmer ut gjennom ei sluse. Da forlater gnomen samtidig alle de andre og lar dem seile sin egen sjø - ned mot havbunnen uten håp om å overleve. Hvis de mot formodning klarer å komme seg i mål i løpet av samme runde er det derimot rømlingen som taper.

KONKLUSJON:
Et lettere kaotisk og klaustrofobisk spill, her blir det bare verre og verre - det er sjelden gode nyheter å få. Det er vanskelig å slå spillet, men likevel ganske underholdende og spennende. Det er heller ikke så nøye om en ikke vant da det uansett var spennende og gøy inne i den overfylte ubåten med all groggen. (... hikk... )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar