tirsdag 14. april 2009

PANDEMIC

Dette spillet er spennende og har lite dødtid. Det dukker opp epidemier hele tiden så en må prioritere arbeidsoppgavene. Egentlig er det bra med hyppige utbrudd i starten, da dette gir mer nerve.

Etterhvert blir det tydelig at det viktigste ikke nødvendigvis er å vinne over spillet, men å gjøre noe for å bekjempe epidemiene, spenningen er der uansett om en taper eller vinner. I tillegg er det et stort pluss med spillet at en kan variere vanskegraden, med hjelp av antall epidemikort en velger å ha med i spillet.

Den største minuset med
PANDEMIC er at 1 eller 2 personer fort kan komme til å diktere spillet. Dette er i mine øyne den største svakheten med PANDEMIC og samarbeidsspill generelt.

Hvis en spiller bare må gjøre det noen av de andre "bestemmer" at han skal gjøre, er det fare for at spillegleden forsvinner. PANDEMIC kan da lett bli et "zombiespill", der en ikke har fri vilje - men bare gjør det en blir fortalt.

KONKLUSJON:
Pandemic er et krevende spill fordi det skjer mye og en må velge mellom flere mulige strategier. Dette forvanskes ved at en hele tiden må forandre strategiene sine pga. nye utbrudd osv.

Erfarne spillere bør i tillegg ta hensyn til sine medspilleres vurderinger og strategier, for ikke å overkjøre de andre spillerne. Sånn sett vil det være en fordel å ha erfarne medspillere med sterke meninger, da noe av spillmekanikken her er diskusjon/forhandling.
Jeg er redd for at spillet fort kan bli kjedelig over tid hvis 1 eller 2 får bestemme hva de andre skal gjøre.DaHarald

1 kommentar:

  1. Kanskje "startspilleren" bør fungere som lederen av teamet. Dvs. at det er han som har det overordnete ansvaret - han bør selvfølgelig spørre medspillerne sine om råd. Men til slutt er det bare han som kan ta de endelige avgjørelsene.

    SvarSlett